Fiat Weijers Auto B.V. in Ridderkerk

Hendrik Weijers, grootvader van de huidige eigenaren Henk en Eef, startte in 1926 aan de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid een rijwielreparatiebedrijf annex benzinepomp. Hij was ook de eerste relatie van Shell in Rotterdam met een benzinepomp voor de deur.

Huisartsen
Rond 1930 verhuisde Weijers met zijn bedrijf naar de Brielselaan 28-30. Vrijwel alle huisartsen uit Rotterdam-Zuid werden bij hem klant. De rijwielreparatie verdween. In plaats daarvan kwam er een taxibedrijf en verhuur van automobielen zonder chauffeur. Ook nam het onderhoud en reparatie van auto’s van klanten, zoals dus de artsen, enorm toe.

Rode Kruis
Op 10 mei 1940, dus bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, namen Duitse militairen onder bedreiging van vuurwapens alle auto’s in beslag. Er brak een moeilijke periode aan. Het bedrijf draaide op een laag pitje tijdens de oorlogsjaren. Direct na de oorlog, in 1945, kreeg Weijers echter het onderhoud van alle auto’s van de H.A.R.K.(Hulp Actie Rode Kruis) aangeboden. De werkplaats groeide snel uit zijn jas. Het bedrijf verhuisde naar de Bree 95.
Ridderkerk
Weijers werd in 1948 Renault-dealer voor Rotterdam-Zuid en omstreken. De zaken gingen goed. In 1956 is een nieuw pand gebouwd aan de Motorstraat 24-30. In 1970 overleed Hendrik Weijers. Zijn zoon, Daaf Weijers, zette het bedrijf voort en die opende in 1986 een garagebedrijf aan de Tinstraat 8 in Ridderkerk. Het bedrijf kreeg snel naam en faam om zijn goede service. Het leidde bijvoorbeeld tot een groot aantal apk-keuringen.

Familiebedrijf
Meer en meer werd Weijers een familiebedrijf. Zoon Evert Jan kwam in de zaak. Er kwamen plannen voor nieuwbouw in 1997 en ook zoon Henk trad toe tot het bedrijf. In januari 1999 is het nieuwe bedrijfspand aan de Wolweverstraat 19 officieel geopend, het adres waar de derde generatie Weijers nu dealer is van Fiat.

Naar onze contactpagina